Selecteer een pagina

Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Afgelopen Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

september 2017

Rondleiding – ‘Geta Brãtescu: Een atelier voor jezelf’

16 september @ 14:00
MSK – Gent, Fernand Scribedreef 1
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Het oeuvre van de intussen 91-jarige Brãtescu omvat bijzonder uiteenlopende werken, gaande van tekeningen en textielcollages tot print, performance, film en installatie. Een rode draad doorheen deze veelzijdige kunstpraktijk is de rol van Brãtescu’s atelier als een plaats waar ze zichzelf herdefinieert en vragen stelt rond identiteit en dematerialisatie.

Meer weten »

Bergen op Zoom – Zilvertentoonstelling blinden & slechtzienden

23 september @ 12:30 - 14:30

Speciaal voor blinden en slechtzienden is met Dedicon, het Oogfonds en het Van Abbemuseum een programma ontwikkeld zodat ook zij van de zilvertentoonstelling kunnen genieten. De rondleiding zelf is gratis, voor de toegang geldt een gereduceerd tarief van € 10,50 per deelnemer / per begeleider. Per rondleiding is er plaats voor 15 deelnemers inclusief uw begeleider(s). Deze graag vermelden bij aanmelding. Elke rondleiding wordt ondersteund door twee gidsen van het Markiezenhof en maandelijks wordt er een ander zilver voorwerp uitgelicht.…

Meer weten »
oktober 2017

Workshop Collage

14 oktober @ 14:00
MSK – Gent, Fernand Scribedreef 1
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Geïnspireerd door het werk van de Roemeense kunstenares Geta Brãtescu gaan we zelf aan de slag in het atelier va het MSK Gent en maken we een eigen (textiel) collage.

Meer weten »

Volmir Cordeiro – L’œil la bouche et le reste

18 oktober @ 19:30
Kaaitheather, Sainctelettesquare 20
Brussel, 1000 België
+ Google Maps

Volmir Cordeiro maakt een dans die de fysieke werking en handelingen van het oog wil weergeven. Het innerlijke, het verborgene en zelfs het pre-menselijke en kannibalistische komt bloot te liggen in deze heftige, bijna obsessieve zoektocht naar dans, naar dat wat je niet kunt benoemen.

Bij deze voorstelling wordt audio descriptie voorzien. een dansprofessional beschrijft live wat er op scène gebeurt,zodat je de voorstelling kan volgen, ook al kan je niet voldoende zien.

Meer weten »

Mette Edvardsen — We to be

20 oktober @ 19:30 - 21 oktober @ 19:30
Kaaitheather, Sainctelettesquare 20
Brussel, 1000 België
+ Google Maps

Mette Edvardsen verruimt het klassieke speelvlak drastisch. Ze speelt We to be op drie plaatsen tegelijk: in het boek waaruit ze voorleest, op de lege scene als projectiescherm van je verbeelding, en in de ether als een live radio-uitzending. Edvardsen rondt met deze voorstelling een trilogie af waarin taal en stem de bovenhand krijgen, en het visuele aspect zich verplaatst naar de verbeelding van het publiek.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen