Selecteer een pagina

Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Evenement weergaven navigatie

november 2020

Grafisch spel van lijnen en texturen Workshop

28 november 2020 @ 14:00 - 16:00
MSK – Gent, Fernand Scribedreef 1
Gent, 9000 België

Geïnspireerd door onze vaste collectie gaan we zelf aan de slag in het museumatelier. Ervaren gidsen geven een korte introductie en begeleiden nadien deze creatieve workshop op maat van blinde en slechtziende deelnemers. Je hoeft geen ervaring te hebben. Een begeleider meebrengen is aangewezen.

Meer weten »

december 2020

Amsterdam Museum – Rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers

13 december 2020 @ 14:00
Amsterdam Museum, Kalverstraat 92
Amsterdam, Nederland

Ook in 2020 organiseert het Amsterdam Museum rondleidingen speciaal voor bezoekers met een visuele beperking. Tentoonstellingen Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal over de stad Amsterdam: over toen, nu en straks. Naast twee vaste tentoonstellingen die gaan over de geschiedenis van de stad Amsterdam (Amsterdam DNA) en Amsterdam in relatie tot de rest van de wereld (Wereld-Stad), zijn er ook altijd één of meerdere tijdelijke tentoonstellingen te zien. Rondleidingen Op zondag 8 maart (Wereld-Stad), 14 juni (Bier), 13 september (Wereld-Stad)…

Meer weten »

Museum Escher in Het Paleis

19 december 2020

Museum Escher in Het Paleis in Den Haag is in 2019 gestart met een serie speciale rondleidingen voor blinden en slechtzienden.

Meer weten »

Rondleiding in de vaste collectie Kmsk Gent: landschappen

19 december 2020 @ 14:00 - 15:30
MSK – Gent, Fernand Scribedreef 1
Gent, 9000 België

Aan de hand van de beschrijvingen van onze ervaren gidsen en voelelementen maak je kennis met enkele topwerken uit de rijke collectie van het MSK Gent. Dit keer focussen we op het thema landschap.

Meer weten »

september 2021

Live digitaal gidsen, ook voor mensen met een visuele handicap

21 september @ 09:00 - 12:00
Webinar, online
€30 – €45

Op 21  september kan je een online webinar volgen over online gidsen bij Faro vzw. Een van de sessies gaat over gidsen voor mensen met een visuele handicap. Tamara Ingels en Caroline Daemen laten de deelnemers kennismaken met de speciale techniek van 'Verbale beschrijving'. Zo tonen ze hoe ze met deze techniek blinden en slechtzienden online en interactief kunnen laten genieten van de fascinerende wereld van de kunst. Meer info: https://faro.be/kalender/live-digitaal-gidsen-na-corona-hoe-gaan-we-verder  

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen