Selecteer een pagina

Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Evenement weergaven navigatie

juli 2020

Laika Balsam, Zomer van Antwerpen met AD

22 juli 2020 @ 22:00

Zoals alchemisten vroeger ingrediënten bij elkaar brachten op zoek naar een formule om goud te maken, zo mengt BALSAM bedwelmende muziek met verrassende geuren en smaken. Terwijl liederen uit Portugal, Griekenland en IJsland de betoverende werking van kruiden en planten bezingen, ben je getuige van mysterieuze experimenten. Voor je ogen wordt vloeibaar vast, nat wordt droog, koud wordt heet en omgekeerd. En Laika zou Laika niet zijn als jij dat niet met al je zintuigen mag ervaren…

Meer weten »

september 2020

Amsterdam Museum – Rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers

13 september 2020 @ 14:00
Amsterdam Museum, Kalverstraat 92
Amsterdam, Nederland

Ook in 2020 organiseert het Amsterdam Museum rondleidingen speciaal voor bezoekers met een visuele beperking. Tentoonstellingen Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal over de stad Amsterdam: over toen, nu en straks. Naast twee vaste tentoonstellingen die gaan over de geschiedenis van de stad Amsterdam (Amsterdam DNA) en Amsterdam in relatie tot de rest van de wereld (Wereld-Stad), zijn er ook altijd één of meerdere tijdelijke tentoonstellingen te zien. Rondleidingen Op zondag 8 maart (Wereld-Stad), 14 juni (Bier), 13 september (Wereld-Stad)…

Meer weten »

Museum Escher in Het Paleis

26 september 2020
Escher in Het Paleis, Lange Voorhout 74
Den Haag, 2514 EH Nederland

Museum Escher in Het Paleis in Den Haag is in 2019 gestart met een serie speciale rondleidingen voor blinden en slechtzienden.

Meer weten »

oktober 2020

Sculpturen uit het ondergronds depot, rondleiding Kmsk Gent

31 oktober 2020 @ 14:00 - 15:30
MSK – Gent, Fernand Scribedreef 1
Gent, 9000 België

Voor deze rondleiding maken we een bijzondere selectie van sculpturen uit het ondergronds depot van het museum. Groot en klein, afkomstig uit verschillende tijdsperiodes, gebeiteld uit hout, gekapt uit steen of gegoten in brons: allemaal met een verschillende eigenheid. De werken mogen stuk voor stuk bevoeld worden terwijl onze ervaren gidsen je meer vertellen over elk van deze sculpturen.

Meer weten »

november 2020

Grafisch spel van lijnen en texturen Workshop

28 november 2020 @ 14:00 - 16:00
MSK – Gent, Fernand Scribedreef 1
Gent, 9000 België

Geïnspireerd door onze vaste collectie gaan we zelf aan de slag in het museumatelier. Ervaren gidsen geven een korte introductie en begeleiden nadien deze creatieve workshop op maat van blinde en slechtziende deelnemers. Je hoeft geen ervaring te hebben. Een begeleider meebrengen is aangewezen.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen