Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amsterdam Museum – Rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers

14 juni 2020 @ 14:00

Ook in 2020 organiseert het Amsterdam Museum rondleidingen speciaal voor bezoekers met een visuele beperking.

Tentoonstellingen

Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal over de stad Amsterdam: over toen, nu en straks. Naast twee vaste tentoonstellingen die gaan over de geschiedenis van de stad Amsterdam (Amsterdam DNA) en Amsterdam in relatie tot de rest van de wereld (Wereld-Stad), zijn er ook altijd één of meerdere tijdelijke tentoonstellingen te zien.

Rondleidingen

Op zondag 8 maart (Wereld-Stad), 14 juni (Bier), 13 september (Wereld-Stad) en 13 december (Migratie) organiseert het Amsterdam Museum een rondleiding voor bezoekers met een visuele beperking. Een museum bezoeken is voor mensen met die niet of minder goed zien niet altijd even makkelijk omdat een museum heel visueel is ingesteld. Er is van alles te zien. Maar een museum ervaren kan ook met andere zintuigen. Bij de rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers in het Amsterdam Museum wordt de geschiedenis van de stad of de inhoud van een tentoonstelling via ruiken, voelen en luisteren tot leven gebracht. Zo is er bijvoorbeeld een maquette van het ingewikkelde gebouw, kunnen bezoekers een molensteenkraag die werd gedragen in de 17e eeuw zelf dragen en voelen, worden geuren van VOC-kruiden geroken, is er muziek en geluid van vroeger te horen en kan er middels een tablet worden ingezoomd op onderdelen van schilderijen en objecten. Ook wordt de methode VTS (visual thinking strategy) gebruikt waarin iemand die ziet in een dialoog samen kijkt met iemand die niet ziet. Ook op andere manieren kan iemand die ziet een schilderij of object omschrijven. Bijvoorbeeld door het op iemand anders zijn of haar rug te tekenen. Om het museum te ervaren mogen deelnemers van deze rondleiding objecten aanraken die normaal niet aangeraakt mogen worden.

Aanmelden?

De rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers op zondag beginnen altijd om 14.00 uur en duren anderhalf uur. Aanmelden kan via de website van het Amsterdam Museum. Deelname aan een rondleiding is gratis, exclusief museumentree. Vrienden en familie zonder visuele beperking zijn natuurlijk ook van harte welkom. Begeleiders betalen geen entree.

De rondleidingen kunnen ook voor groepen geboekt worden via boekingen@amsterdammuseum.nl.

Op de website van het Amsterdam Museum zijn alle data en informatie over de rondleidingen terug te vinden.

http://www.amsterdammuseum.nl/activiteiten

100% welkom

Om voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk te zijn, organiseert het Amsterdam Museum elke tweede zondag van de maand gratis rondleidingen voor een bepaalde doelgroep voor wie een museumbezoek wat aanpassingen of ondersteuning vergt. Zo zijn er naast rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers ook rondleidingen voor mensen met een auditieve beperking

Bron: https://www.visio.org/nl-nl/home/actueel/ander-nieuws/2019/december/rondleidingen-voor-blinde-en-slechtziende-bezoeker

Gegevens

Datum:
14 juni 2020
Tijd:
14:00

Locatie

Amsterdam Museum
Kalverstraat 92
Amsterdam, Nederland
Bekijk de site van Locatie
Share This