Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ARGUS IS GENIETEN MET JE OGEN DICHT

11 januari @ 08:00 - 17:00

Argus Verbaal Beschrijven

Welkom op de nieuwe online kunstsessie van Argus op woensdag 31 januari om 20u00.

Street Art

Anne Brugmans en Caroline Daemen

Street Art is meer dan gewoon kunst. Het is een medium om verhalen te vertellen, de omgeving op te waarderen, mensen samen te brengen, te communiceren op een originele manier of gewoonweg nieuw leven te blazen in een saaie witte muur.

In de jaren ‘70 is Street Art ontstaan toen het werd gebruikt om politieke standpunten duidelijk te maken. Uiteindelijk verdween het een tijdje, maar Street Art kwam in de jaren ’90 opnieuw terug. Dit keer in een zuivere vorm waarbij de straat tot tentoonstelling dient.

Wij gaan dieper in op de Nederlandse kunstenaar Leon Keer, hij gespecialiseerd in optische illusies. Hij maakte de muurschildering van een typisch wit met blauwe vazen in Oostende, alsook bracht hij Dieric Bouts tot leven in Leuven. In Bulgarije maakte hij een anamorfe schilderij van een Klein Sneeuwwitje. Daarnaast wordt er ingegaan op een 3D-straattekening waarbij er een driedimensionaal perspectief gecreëerd wordt aan zijn kunst.

Stel dat je de avond zelf niet kan bijwonen, of dat je later wil nagenieten van onze uitleg? Geen zorgen, iedereen die zich inschrijft krijgt na afloop van de sessie de opname doorgestuurd. Op deze manier kan je op je eigen tempo opnieuw luisteren en kijken wanneer het jou uitkomt.

We beschrijven de objecten door de techniek van verbaal beschrijven te gebruiken. Dit is een goede methode om kunst te beleven als blinde of slechtziende. Maar ook voor ziende personen is dit een meerwaarde, je staat bewuster stil met wat er wordt voorgesteld en krijg je meer tijd om goed te kijken. Deze beschrijving geeft iedereen de kans om meer te ontdekken uit de kunstwerken.

Naast het bespreken van de achtergrond en de inhoud van de werken leggen we de nadruk op het verbaal beschrijven van de kunstwerken. Op deze manier krijg je een beeld van de creatie die wordt voorgesteld. Om te beginnen beschrijven we de eerste oogopslag, daarna volgt een meer gedetailleerde beschrijving.

We kijken er naar uit je te verwelkomen en kunst op een nieuwe en betekenisvolle manier te ontdekken!

 

 

PRAKTISCH

Datum: woensdag 31 januari om 20u00

Schrijf in én betaal, enkel zo kunnen wij uw deelname garanderen. Inschrijven kan tot 30 januari om 20u00 om de sessie live te volgen. De link wordt hierna verzonden.

Inschrijven

Klik op volgende link om je in te schrijven en verstuur het formulier : https://forms.gle/Z2Bd3aDNZAcaFqNT6

Krijg je geen bevestigingsmail, neem dan even contact op met argusverbaalbeschrijven@gmail.com.

Betaling

Betaal 5 EUR op naam van Argus op het rekeningnummer: BE91 7340 5487 9676 met vermelding van de naam van de Argus sessie.

Video link

We bezorgen de link voor de Zoom-sessie de avond voordien. Als je op de link klikt, zal het programma Zoom automatisch openen en je leiden naar de Zoom wachtruimte, je hoeft geen codes in te geven. Daar wacht je even tot wij je binnen laten in onze Zoom-sessie. Let wel : je krijgt pas toegang vanaf 19u45.

Contact

Voor algemeen contact met Argus kan je mailen naar: argusverbaalbeschrijven@gmail.com of bellen naar 0499221751.

Graag tot dan.

Met vriendelijke groet,

Het Argus Team

Gegevens

Datum:
11 januari
Tijd:
08:00 - 17:00
Share This