Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Belfius art collection, Women. Underexposed

18 januari 2020 @ 11:30

Een passie voor kunst, laat die het hart van een man anders slaan dan het hart van een vrouw? Genieten we intenser van mannelijke kunst? Of beleven we diepere emoties bij het werk van vrouwelijke kunstenaars? Natuurlijk niet, het is de kracht van het kunstwerk zelf die ons ontroert, intrigeert, verrast en naar adem doet happen. Men zou kunnen zeggen dat kunst de kracht heeft om vooroordelen te overstijgen. Maar is dat zo? Heeft de Belgische kunstgeschiedenis doorheen de jaren evenveel vrijheid gegeven aan mannelijke als aan vrouwelijke kunstenaars? Hebben vrouwen evenveel aandacht en zichtbaarheid gekregen? Zoals in zoveel domeinen moesten vrouwen vechten om een plaats te veroveren in de kunstwereld die maar al te vaak gedomineerd werd door mannen.
Met ‘Women . Underexposed’ wil Belfius een ode brengen aan de kracht van de vrouw, het doorzettingsvermogen van de vrouwelijke kunstenaars. Doorheen de tijd hebben zij gevochten om hun passie te kunnen verwezenlijken en delen met het publiek. Van de situatie waarbij de vrouw zich als man verhulde om haar werk te kunnen tonen tot de vrouw die er vandaag staat en vol vertrouwen de dialoog met haar mannelijke collega’s aangaat. Deze expo neemt de bezoeker mee op een wandeling doorheen de geschiedenis, van struikelblokken tot keerpunten, en biedt bovenal een platform aan de Belgische kunstenaressen omdat dat vandaag nog steeds het verschil maakt. Zo helpen we op onze manier om ook vrouwelijke artiestes de aandacht en de erkenning te geven die ze verdienen. Enkele namen: Jenny Montigny, Marthe Donas, Anne Bonnet, Rachel Baes, Jane Graverol, Evelyne Axell, Carmen Dionyse, Marthe Wéry, Lili Dujourie, Berlinde de Bruyckere,

PRAKTISCH:
De speciale gratis rondleidingen voor blinden en slechtzienden op de expo ‘Women underexposed’ in de Belfius Art Gallery zijn onder begeleiding van Machteld de Schrijver van de vzw Culturama gepland op de volgende data:
12 oktober 2019, te 11.30u
23 november 19, te 11.30u
18 januari 2020, te 11.30u
1 februari 2020, te 11.30u

BELANGRIJKE MEDEDELING: De vzw Culturama zal –zoals in de vorige jaren- blinden en slechtzienden en hun begeleiders inschrijven bij Belfius. Maximum aantal personen: 10! Gelieve uw aan te melden via mail of via telefoon:
Machteld de Schrijver- Vzw Culturama- Baron de Vironlaan 140 1700 Dilbeek-0032 569 27 74- culturama@telenet.be

De expo is toegankelijk op bepaalde zaterdagen, vanaf 3 augustus 2019 tot 14 februari, tussen 10 en 16u, in de Belfius Tower, Rogierplein, Brussel.

Belfius vraagt een bijdrage voor personen zonder beperkingen van 5 euro ter ondersteuning van de acties Viva for Life (ten voordele van jonge kinderen en gezinnen die onder de armoededrempel leven) en Rode Neuzen (hulp aan kinderen met psychische problemen).
Kunstliefhebbers kunnen de tentoonstelling virtueel’ bekijken op de site www.belfius.com/art.
Indien interesse voor een ‘aparte’ en normale rondleiding: op zaterdagen dat de galerij open is: 100,- euro voor een groep, van max.16 p, bij Culturama

Gegevens

Datum:
18 januari 2020
Tijd:
11:30

Locatie

Belfius Art Gallery
Share This