Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Collectie Highlights for a Future, Gent

22 mei 2019

Een selectie uit de collectie met werken van (inter)nationale kunstenaars naar aanleiding van 20 jaar S.M.A.K. 

Naar aanleiding van haar twintigste verjaardag presenteert S.M.A.K. ‘De Collectie (I): Highlights for a Future’ die ongeveer 200 werken uit de collectie telt en net als tijdens de opening in 1999 het volledige museumgebouw beslaat. Met deze tentoonstelling wil S.M.A.K. vooral naar het heden en de toekomst kijken. Bekende klassiekers, nieuwe topstukken én recente aanwinsten uit de museumcollectie worden ingezet om de positie van het museum en de kunst in de hedendaagse realiteit te tonen en nieuwe verbanden te leggen met andere, soms verrassende en minder bekende werken uit de collectie.

Daarbij vertrekt de tentoonstelling ook expliciet vanuit de hedendaagse vaststelling dat de maatschappelijke realiteit en de kunstwereld vandaag de dag onmogelijk nog te vatten zijn in één overkoepelende, lineaire verhaallijn of concept. De tentoonstelling wordt onderverdeeld in zeven deelpresentaties die telkens een aantal hedendaagse tendensen uit de maatschappij en/of de kunstwereld voor het voetlicht brengen en illustreren met werken uit de museumcollectie.

Het S.M.A.K. biedt 2 verschillende rondleidingen voor mensen met een visuele handicap aan in deze grote tentoonstelling.

Praktisch

Woensdag 24 april en woensdag in september

Start: 14:30u

Je betaalt enkel een toegangsticket voor het museum, de gidsbeurt is gratis. Gratis voor begeleiders.

Max. 8 personen.

Inschrijven kan via reservation@smak.be.

 

Gegevens

Datum:
22 mei 2019

Locatie

SMAK Gent
Jan Hoetplein 1
Gent, 9000 België
Telefoon
+32 (0)9 240 76 01
Bekijk de site van Locatie
Share This