Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Musical – De Marathon met live audiodescriptie

15 september 2017 @ 19:00

Mensen met een visuele beperking kunnen op 15 september optimaal genieten van de veelgeprezen musical De Marathon in het Nieuwe Luxortheater in Rotterdam. Een blindentolk vertelt via een koptelefoon tussen de gesproken en gezongen tekst wat er op het podium te zien is. De voorstelling is mede mogelijk gemaakt met steun van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt.

Net als de filmhit een aantal jaren geleden, is de theatervoorstelling van De Marathon door pers en publiek laaiend enthousiast ontvangen. De hilarische musical gaat over vier Rotterdamse garagemonteurs die hun dagen tot voor kort sleten met bier, broodjes bal en sigaretten. Als de garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen.

42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje. Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training. Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek. De liedjes zijn van Thomas Acda.

Komt het Zien!

De audiodescriptie wordt verzorgd door Stichting Komt het Zien!, die dit theaterseizoen minimaal vijf verschillende voorstellingen toegankelijk wil maken voor mensen met een visuele beperking.

Niet alleen wordt tijdens de voorstelling getolkt, ook mogen mensen die blind of slechtziend zijn en hun begeleiders een uur voor aanvang van de voorstelling al in de zaal naar binnen om kennis te maken met het decor en de spelers. Hierdoor wordt de theaterbeleving voor mensen die visueel niet alles meekrijgen helemaal compleet.

Praktisch

U kunt uw kaarten, tegen reguliere prijzen (dus geen extra toeslag) bestellen via de website van het theater: www.luxortheater.nl 

Gebruik de actiecode komthetzien zodat bekend is dat u audiodescriptie wenst. U kunt natuurlijk ook telefonisch bestellen (031 10-4843333) en ook dan gebruikt u de actiecode.

De introductie in de zaal start om 19:00 uur, u ontvangt hierover van tevoren nog een servicebericht per email.

Meer informatie: www.komthetzien.nl/agenda


Bron

Gegevens

Datum:
15 september 2017
Tijd:
19:00

Locatie

Luxortheather
Rotterdam, Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Share This