Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondleiding in de expositie van Ossip Zadkine

20 maart 2019 @ 11:00

Rondleiding in de expositie van Ossip Zadkine, Scheveningen

Museum Beelden aan Zee organiseert een rondleiding op 2 februari en 20 maart voor slechtziende en blinde mensen bij de expositie van Ossip Zadkine. Deze rondleiding duurt ruim een uur.

De kosten voor de rondleiding zijn €7,50 euro per persoon, exclusief entree, inclusief koffie/thee voor aanvang van de rondleiding. Aanvang/inloop: vanaf 11:00 uur. Aanvang rondleiding: 11:30 uur.

Aanmelden

Mail of bel museum Beelden aan Zee via binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl of 070 358 58 57, meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider.

Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.

Achtergrondinformatie Ossip Zadkine

Ossip Zadkine (1888-1967) is de beroemde maker van onder andere het bekendste oorlogsmonument van Nederland, De verwoeste stad in Rotterdam. Dit grote, bronzen beeld, met een gapend gat op de plaats van het hart, symboliseert treffend de gevolgen van het bombardement in mei 1940.

De tentoonstelling Zadkine aan Zee toont, behalve een klein model van dit beroemde beeld, een uitgebreid overzicht (110 beelden!) van het oeuvre van deze Russisch-Franse meester van het modernisme. Nooit eerder waren zoveel sculpturen van Zadkine in Nederland te zien. De brede selectie toont de enorme reikwijdte van zijn kunst. Speciale aandacht is er voor Zadkine’s innige band met Nederland, waar zijn verzamelaars en opdrachtgevers vaak ook zijn vrienden waren. Het museum toont werken in uiteenlopende stijlen en maakt de persoonlijke ontwikkelingen zichtbaar tegen de achtergrond van de roerige twintigste eeuw.

Praktische informatie museum Beelden aan Zee:

Adres: Harteveltstraat 1 (ingang)/Boulevard, 2586 EL Scheveningen.

E-mail: binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl

Telefoon: 070 358 58 57

Website museum Beelden aan Zee: http://www.beeldenaanzee.nl/

Entree

Met museumkaart gratis.

Zonder museumkaart: volwassenen 15 euro.

Op vertoon van de OV-Begeleiderskaart heeft één begeleider gratis toegang.

Zonder OV-Begeleiderskaart betaalt de begeleider 7,50 euro entree.

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

Route tram

Vanuit station Den Haag Centraal kunt u tram 9 nemen, richting Scheveningen Noorderstrand. Aankomst bij halte Circustheater na circa 13 minuten. Vanaf daar is het circa 4 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee.

Ga vanaf de tramhalte richting de Gevers Deynootweg, steek deze over en loop vervolgens naar links langs deze weg tot aan de tweede straat rechts, de Harteveltstraat. Het museum ligt na circa 50 meter aan uw linkerhand. Voor de ingang van het museum gaat vanaf straatniveau een trap naar boven.

Route bus

Of neem vanuit station Den Haag Centraal op het busplatform bovenin het station HTM stadsbus 22 richting Duindorp, aankomst bij halte Scheveningseslag/Beelden aan Zee na ca. 20 minuten. Vanaf daar is het ca. 2 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte een klein stukje linksaf langs de Gevers Deynootweg. De tweede straat rechts is de Harteveltstraat.

Voor de ingang van het museum gaat vanaf straatniveau een trap naar boven. De treden zijn gemarkeerd. Er kan ook van een rolstoellift gebruik gemaakt worden.

Bron: https://www.visio.org/nl-nl/home/actueel/ander-nieuws/2018/oktober/tour-slechtziende-en-blinde-mensen-ossip-zadkine

Gegevens

Datum:
20 maart 2019
Tijd:
11:00

Locatie

museum Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1
Scheveningen, 2586 EL Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Share This