Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondleiding in Kasteel van Gaasbeek: expo Kairos Castle

23 april 2017

Het Kasteel van Gaasbeek en Lions Kasteel van Gaasbeek nodigen u uit op Erfgoeddag op zondag 23 april om 10 uur in het Kasteel van Gaasbeek voor een rondleiding met gids doorheen de expo ‘Kairos Castle’ met een drankje achteraf.

Het Kasteel van Gaasbeek ontwikkelde met de steun van de Lions Kasteel van Gaasbeek unieke TwinVision-kaarten. Deze contrastrijke reliëftekeningen met grote letters, braille en kleur helpen blinde en slechtziende bezoekers zich in het kasteel, de binnentuin en het park te oriënteren.

Op Erfgoeddag biedt het kasteel een gratis rondleiding met gids aan. U kunt ook kiezen voor de audiotour op maat. Met dank aan VeBeS, Vereniging van Blinden en Slechtzienden, en Luisterpunt voor advies. Meer info over de expo vindt u op www.kasteelvangaasbeek.be Bevestig uw aanwezigheid vóór maandag 10 april op kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be met vermelding of u alleen of met twee personen komt.

Ter ere van deze Erfgoeddag werd er een mooie affiche opgemaakt. Fotografe Alexandra Cool maakte een portret van de dichter Rui Cóias met een pinhole camera. Dat is een doos met een klein gaatje waar lichtgevoelig papier tegenover wordt geplaatst. Het resultaat is een zwart-wit foto, met zwevende sigarettenrook aan de linkerkant, daaronder een laptop waarachter een schim van de dichter op een stoel te zien is. Zijn hoofd lijkt in de lucht te zweven. Op de voorgrond een opengeslagen boek, in de achtergrond rechts een donker schilderij aan de muur. De omgeving is scherp, maar de menselijke figuur, waar het om gaat, wordt als het ware opgelost in een letterlijke schemerzone. Je zou kunnen stellen dat de gedachten van de schrijver in de lucht blijven hangen tot ze vorm krijgen op papier. De kunstenares trachtte een half uur lang het schrijfproces of de ziel van de dichter vast te leggen.

Gegevens

Datum:
23 april 2017

Locatie

Kasteel van Gaasbeek
Kasteelstraat 40
Gaasbeek, 1750 België
+ Google Maps
Telefoon
02 531 01 30
Bekijk de site van Locatie
Share This