Selecteer een pagina

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondleidingen in de Belfius Art Gallery te Brussel

17 december 2016 @ 11:00 - 13:00

Rondleidingen in de Belfius Art Gallery te Brussel

Belfius nodigt u opnieuw uit om de unieke Belgische kunstcollectie en de tijdelijke tentoonstelling te ontdekken in de Belfius Art Gallery, op de 32ste verdieping van de Belfius Tower, aan het Rogierplein in Brussel. Daarmee wil Belfius het nieuwe beleid, het sociale engagement en de wens om cultuur dicht bij het publiek te brengen duidelijk maken

Tot 23 april 2017 kunt u er de tentoonstelling RECOLLECTION – ART & FASHION bezoeken, die een dialoog aangaat  tussen kunst en mode. De kunstenaars uit de Belfius Art Collection, van Pourbus over Delahaut tot Rinus Van de Velde, staan zij aan zij met silhouetten uit de collecties van o.a. het ModeMusem Antwerpen (met Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck, Véronique Branquinho…) en originele creaties van de nieuwe generatie stylisten (Marie-Sophie Beinke, KRJST, Gioia Seghers, Kim Stumpf, Doriane van Overeem en Pierre-Antoine Vettorello).

Iedereen die de tentoonstelling bezoekt, wordt verzocht ter plekke een kleine bijdrage van 5 euro te betalen, ten voordele van de acties Rode Neuzen (voor jongeren met psychische problemen) en Viva for Life (voor kinderen en families die onder de armoedegrens leven).

Voor Belfius-klanten is deze gift vrijblijvend.

Geïnteresseerde bezoekers zonder beperkingen moeten zich vooraf online inschrijven en een uur van bezoek kiezen op de aangeboden zaterdagen, via artcollection@belfius.be.

 

Nederlandstalige blinden en slechtzienden schrijven zich in voor een bezoek, op 3 verschillende zaterdagen, bij Culturama, op culturama@telenet.be. Wij hebben uw adres; tel.- of gsmnr en rijksregisternr. Nodig; eventueel kunt u zich aanmelden via ons telefoonnr.  02/569 27 74.  

De speciaal voor blinden en slechtzienden georganiseerde rondleidingen kennen een groot succes. Een aantal gidsen werd opgeleid om de kunstwerken op een aangepaste manier naar hen toe te beschrijven.

Data van de specifieke rondleidingen voor blinden en slechtzienden zijn:

17/12, 28/01 en 11/03,  te 11.00 uur

Adres Brussel Rogier Tower, Vooruitgangsstraat 42, 1210 Brussel en  Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel.

 

Inschrijvingen en inlichtingen via website www.belfius.com en op de website van Culturama (www. culturamavzw.be).

Vzw Culturama, Baron de Vironlaan 140 1700 Dilbeek-contactpersoon en zelfstandige gidse M. de Schrijver, verantwoordelijke van de vzw- 00 32 2/569 27 74- culturama@telenet.be

Gegevens

Datum:
17 december 2016
Tijd:
11:00 - 13:00

Locatie

Rogier toren
Vorruitgangstraat 42
1210 Brussel, Brussel 1210 België
+ Google Maps

Organisator

Vzw Culturama
Telefoon
02/569 27 74
Bekijk de site van Organisator
Share This