Selecteer een pagina

 

tVaartje is de plek voor iedereen die een hart voor kunst heeft. Men kan vrij wandelen in de tuin waar verschillende kunstenaars in atelierkabientjes werken en exposeren. Ook de open hemel loge en het artiestenterras zijn omgevormd tot verschillende pop-up atelierplekken, waar men de kunstenaars kan ontmoeten en samen hun werken bekijken. De ongedwongen contacten tussen bezoeker en kunstenaar zijn de momenten die bijblijven en die een meerwaarde bieden aan ons project.

 

Dark   art room

Wil je ervaren hoe je toch van kunst kan genieten zonder te zien? Op het domein kan je onder leiding van een slechtziende gids de donkere kamer betreden. Daar staat een beeld en door het voelen aan dit beeld ervaar je nieuwe impulsen om kunst te bewonderen.

 

Praktisch

Do vr za zo tussen 13:30 en 17:00u

afspraak aan het meeting point

max. 4 à 5 pers.

duur 15 minuten

 

Prijs: 

genieten van een drankje op het terras

Inschrijven vooraf niet noodzakelijk 

 

poetry in the dark

Luister naar poëzie zonder te zien. Proef de woorden zonder te kijken. Tijdens deze inleef-ervaring word je naar een volstrekt donkere ruimte begeleid door onze blinde gids. Van zodra je rustig zit, krijg je een privé opvoering met enkele prachtige gedichten. Zo beleef je de leefwereld van onze blinde en slechtziende kunstenaars. Een emotionele ervaring!

Praktisch

Do vr za zo van 13:30 tot 17:00

afspraak aan het meeting point

max. 4 à 6 pers.

duur 15 minuten

Prijs: genieten van een drankje op het terras

Inschrijven vooraf niet noodzakelijk

 

blind village walk

Wil je ervaren hoe een slechtziende in een dorp rond wandelt? Hoe de geluiden en geuren je tegemoet komen zonder dat je iets kan zien. Je gaat op stap met ervaringsdeskundige Tonia en haar blindegeleidehond met één blinddoek per twee personen. Onze gids Nick vertelt ondertussen veel leuke weetjes over Lissewege. Je kan straten oversteken, voelen aan beelden zonder ze te zien. Geniet van deze unieke ervaring en wordt op die manier een stukje beleving rijker.

 

Praktisch: 

op afspraak

afspraak om 13u45 aan het meeting point

min. 6 pers. – max. 14 pers.

14u tot 15u30

Prijs: 

genieten van een drankje op het terras

Inschrijven  noodzakelijk info@tvaartje.be

Meer info:

www.tVaartje.be

info@kunstzonderzien.be

 

Lissewege het witte dorp met beeldenroute ligt tussen Brugge en Zeebrugge en is bereikbaar met de trein.