Selecteer een pagina

Van Gogh op gevoel 2017

 

Van Gogh op gevoel maakt kunst toegankelijk voor bezoekers met een visuele beperking. Dit bestaat uit een interactieve rondleiding met een aanraaksessie waarin wordt beroep gedaan op verschillende zintuigen.

een gids neemt je mee  door het museum waar het verhaal van Van Gogh wordt toegelicht aan de hand van zijn schilderijen uit de vaste collectie. Deze schilderijen worden verbaal beschreven.

In een speciaal ingericht atelier  kan je door vereenvoudigde relieftekeningen en een maquette van de slaapkamer van Vincent,je een voorstelling maken van enkele schilderijen.

 

Heel interessant zijn de zgn relievos. hoogwaardige 3d reproducties van  enkele schilderijen van Van Gogh.

Van Gogh staat bekend om zijn dikke en expressieve verftoets.

ook voor  de ziende deelnemers is dit een aparte ervaring.

 

In 2017 zijn er nieuwe rondleidingen:

14 jan, 11 feb, 11 ma, 8 apr, 13 mei, 10 jun, 9 sep, 14 okt, 11 nov, ,

Info Van Gogh op gevoel

Reserveer snel, de deelnemers zijn beperkt.

 

 

Mijn ervaring

 

De rondleiding was in de voormiddag. Om op tijd te zijn, moesten we de dag voordien al in amsterdam zijn, en hebben er een weekendje van gemaakt. Een goedkoop hotelletje gevonden. Best gezellig.

De rondleiding was zeer goed opgebouwd. eerst bezochten we de museumzalen, de gids gaf een overzicht van Vincent’s werk a.d.h.v. enkele typische schilderijen.

daarna werden we naar een aparte kamer gebracht. Met goede reliëftekeningen werden enkele schilderijen beschreven. er was een echte maquette gemaakt van de slaapkamer, met een echt bedje en stoel e.d.

 

Het pronkstuk van de rondleiding was de 3d weergave van enkele schilderijen.Deze zijn bijna niet van de echte te onderscheiden. Zo kan je een bijna echte Van Gogh in huis halen voor slechts 25000euro.

 

Door deze relivos te betasten krijg je een idee hoe Van Gogh schilderde. Hij legde de verf heel dik op het doek, dit geeft een speciaal effect. Nu begrijp ik eindelijk hoe de typische Van Gogh streepjes zijn.

 

Zeker een aanrader!