Selecteer een pagina

 

Wat zou ik graag kunnen tekenen! Een tekening maken, even een idee schetsen, voor ziende mensen een evidente handeling, maar onmogelijk als je niet kan zien. IK moet hiervoor steeds   alternatieven  vinden.

Bij het ontwerpen van sculpturen is schetsen een belangrijke fase in het creatieve proces. om zo te komen tot een definitieve ontwerptekening.

Gewoon lekker ontspannen een creatieve tekening maken lijkt me heerlijk.

 

Bij de firma Ommezien kon ik de Tactipad, een tekenbord  waarmee je voelbare tekeningen kan maken, uitproberen. Ik was meteen enthousiast. Aleen de kostprijs hield me tegen er eentje mee naar huis te nemen. Ik heb een zeer goed gemotiveerde aanvraag voor terugbetaling gedaan bij het VAPH.Toch werd deze niet goedgekeurd.

 

Tekenbord Tactipad

De Tactipad is een tekenbord voor blinden en slechtzienden waarmee ze zelf een tactiele tekening kunnen maken die onmiddellijk voelbaar is.

 

Met behulp van een pen wordt getekend op een plastic folie die op een rubberen ondergrond bevestigd is. Als je met een pen stevig op de folie drukt, ontstaat er meteen een voelbare lijn.

 

µJe kan een schets uit de losse pols maken, of met de tekengereedschappen als de liniaal, de driehoek, de gradenboog en de passer, exact en maatvast tekenen.

GraphGrid en CircleFrame zijn optionele tekengereedschappen die de speel- en leermogelijkheden op een intuïtieve manier uitbreiden.
– Praktijkvoorbeelden waarin de TactiPad kan gebruikt worden: alledaagse tekeningen, mededelingenbord, huiswerk voor wiskunde en aardrijkskunde, overzichtskaartje maken onderweg of wenskaarten.

Filmpjes over het gebruik van de Tactipad en de accessoires

 

Tactipad is een product van Thinkable, de leverancier in België is Ommezien.