Selecteer een pagina

Op 3 december 2020,de dag van mensen met een beperking, geeft Kathleen Boogmans een gratis webinar, als een teaser voor een aantal workshops intuïtief schrijven, die ze in 2021 in samenwwerking met de stad Mechelen gaat opstarten.

Mensen met een beperking hebben vaak een uniek en boeiend verhaal te vertellen.

 

Het doel van de workshops is om verteltechnieken aan te leren op een speelse manier, zodat je jou verhalen in een vorm kan gieten. We gaan dieper in op hoe je op een verhaal komt en waar en hoe je inspiratie opdoet. Hoe je als blinde of slechtziende tewerk gaat om beelden, klanken en gevoelens als bron van inspiratie aan te wenden. Hoe je een verhaalstructuur definieert en hoe je deze toepast. En nog veel meer.
Ervaring of voorkennis zijn niet nodig.

 

Praktisch

3  december 14:00 Inleiding via webinar

De workshops gaan door in de loop van 2021 in Mechelen

Inschrijven voor de gratis webinar en meer info:

info@ommezien.be

015 69 04 69

 

Wie is Kathleen Boogmans?

Kathleen is schrijfster en bijna volledig blind. Samen met Koen Govaert  runt ze Ommezien, een bedrijf van hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking.

Zij heeft een jaranlange ervaring met schrijven en les geven Schrijven is de ultieme manier om een nieuwe wereld te scheppen. Het enige dat je nodig hebt, is zin om te schrijven, je hebt geen voorkennis nodig.

www.josienkee.be www.ommezien.be

 

De Stad Mechelen / Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Beperking subsidieert vernieuwende projecten en activiteiten die de participatie, emancipatie en het algemeen welzijn van personen met een beperking bevorderen. Kathleen Boogmans diende een subsidie aanvraag in voor het organiseren in 2021 van een aantal toegankelijke workshops “intuïtief schrijven voor mensen met een visuele beperking”. En deze aanvraag werd goedgekeurd!

“Kathleen haar enthouisasme prikkelt de zin om te schrijven.  Op een speelse manier geeft ze tips&tricks.Ze toont dat inspiratie overal te vinden is.”

Tonia,