Selecteer een pagina

De klank van de stad op erfgoeddag

Erfgoeddag 2017(zondag 23 april)

staat in het teken van zorg. Het museum Klank in de stad, Antwerpen, wil deze dag aangrijpen om bezoekers ‘met speciale noden’ in de kijker te zetten.

 

Er zullen ook rondleidingen voor mensen met een visuele handicap doorgaan. Het is de bedoeling deze rondleidingen later nog aan te bieden en ev. uit te breiden.

 

We hebben een eerste vergadering gehad waar we, enkele wittestokkers, onze ideeën en voorstellen gedaan hebben. Vorig jaar had Kunst zonder Zien een rondleiding georganiseerd. Kathleen, onze gids, had reeds ervaring met wittestokkers, maar het was de eerste keer in het Vleeshuismuseum. De gids was zeer tevreden met onze feed back en gaat nu aan de slag.

 

Wat wij heel belangrijk vinden is, naast het verhaal, de voorwerpen, in dit geval de instrumenten, te kunnen betasten. Dit zegt zoveel meer dan een beschrijving. Dit hoeven niet de oude kostbare en kwetsbare stukken te zijn, een replica of de modernere versie van het instrument geeft toch een goed idee. Ik weet wel hoe een saxofoon klinkt, maar zou het niet herkennen als ik het in handen kreeg.

 

De tentoonstelling in het Vleeshuismuseum is verspreid over de gelijkvloerse verdiepen, en de kelder. Deze kelder bereik je door een kleine draaitrap. De gids dacht dat deze te moeilijk is voor ons. Dit is echter geen probleem als je blind bent. blijkbaar is er beneden o.a. een balzaal in het klein gemaakt, zodat je de sfeer van toen kan opsnuiven.

Als er meer nieuws is, vind je dit op deze website.