Selecteer een pagina

In oktober 2012 startte in het Museum voor Schone Kunsten Gent de restauratie van Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. De restauratie van het retabel duurt vijf jaar en verloopt in verschillende fasen. De eerste fase is net afgerond. De restauratie wordt uitgevoerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK, Brussel).

Een museumgids geeft uitleg over de staat van de panelen, de stand van de restauratie, de activiteiten van de restaurateurs en de verschillende conservatie- en restauratietechnieken die ze gebruiken.

Wanneer

Zaterdag 3 september 2016 om 14u

Duur 1u30

Prijs

De rondleiding is gratis, maar je moet wel een toegangsticket tot het museum kopen. Begeleiders hebben gratis toegang tot het museum.

Praktisch

Max. 8 deelnemers

Blindengeleidehonden zijn toegelaten

Het museum voorziet begeleiding van aan het station Gent-Sint-Pieters. Geef een seintje bij reservatie als je van deze dienst gebruik wil maken.

Info en boekingen

msk.educatie@gent.be – T. 09 240 07 07

Reservatie verplicht

Voor organisaties die werken met blinden en slechtzienden kunnen op aanvraag speciale activiteiten georganiseerd worden.

Ter info: Op 3 december organiseren we een rondleiding rond de dichter en criticus Emile Verhaeren. Uitnodiging volgt nog, maar je kan je wel al inschrijven!