Selecteer een pagina

Schrijfdag Creatief schrijven

Heb je schrijfplannen? Wil je jouw schrijftalent aanscherpen? Of wil je tips krijgen van ervaren auteurs? Dan verwelkomen Creatief Schrijven vzwhet Vlaamse steunpunt voor schrijfliefhebbers, en VFG je graag op de 10e Schrijfdag, het literaire treffen voor al wie graag schrijft.

 

De Schrijfdag is een hele dag boordevol workshops en lezingen. Je kunt feedback krijgen op een vooraf ingestuurde tekst, infosessies volgen of even verpozen in de literaire lounge.

 

 

Lees hier alles over de Schrijfdag en ontdek het volledige programma.?< merk/schrijfdag/>

Workshops in de kijker

We zetten graag volgende workshops in de schijnwerpers:

Het imperfecte lijf – workshop poëzie

Een schrijfontmoeting tussen beginnende dichters, tussen mensen met en zonder beperking, verenigd met één gezamenlijke goesting: het schrijven van een gedicht. We denken samen na over wat een lijf perfect maakt  en of dat perfecte lijf wel bestaat of gewenst is. Een kennismaking, zonder taboes. Door kleine schrijfoefeningen en observaties komen we tot een woordstorm die later uitmondt in een gedicht. De feedback van schrijfdocente Barbara Van den Eynde en van de medecursisten geeft je inspiratie om thuis verder te gaan schrijven.

Op ontdekking in het MAS- Een interactieve sessie op maat van ieder individu

Het kijkdepot op de tweede verdieping van het Museum Aan de Stroom is tot de nok gevuld. Het bevat meer dan 180.000 collectiestukken, verzameld in metershoge rekken, kasten en wanden. We trekken de ladekasten één voor één open en ontdekken de Vleeshuis-collectie, een bijzonder rijke verzameling van stadshistorische objecten. Ze geven je inspiratie voor een groot of klein verhaal, voor een gedicht of een eenvoudige bedenking. Wie weet, schrijf je jezelf wel een weg door de 16de eeuw of neemt een etnografisch voorwerp je mee op reis.

 

Beide sessies worden begeleid door Barbara Van den Eynde, docent creatief schrijven en museumgids. Ze geeft schrijflessen voor volwassenen, kinderen en jongeren.

Wedstrijd – Ontdek ‘De zin van je leven’

Met de verkiezing van ‘De zin van je leven’ viert Creatief Schrijven vzw samen met jou en met bekende schrijvers de liefde voor het geschreven woord. Op de website van ‘De zin van je leven'<http://www.dezinvanjeleven.be/> ontdek je de komende weken in tien filmpjes welke zinnen bekende schrijvers het mooist vinden.

 

Wij zijn natuurlijk ook bijzonder nieuwsgierig naar jouw favoriete zin. Welke zin vloeide uit jouw pen waar je trots op bent? Na welke zin dacht je, ‘dat is het pareltje dat goed klinkt, dat swingt, raakt en smaakt naar nog meer zinnen’?

 

Stuur voor 15 februari 2017 jouw zelfgeschreven zin in op Azertyfactor?<http://azertyfactor.be/kans-detail/220/literaire-tattoo-de-zin-van-je-leven> en win! We presenteren de tien beste zinnen als literaire tattoo. De winnaar krijgt de hoofdrol in een filmpje en een prijzenpakket met o.a. een dikke Van Dale.

Praktisch

Prijs: €30 voor VFG-leden, €55 voor niet-leden

Deze prijs is inclusief ontvangstkoffie, workshops, goodiebag, feestelijke lunch en receptie in het restaurant van het Felix Pakhuis, waar gastronomie en huiselijke gezelligheid centraal staan.?

 

Locatie: Felix Pakhuis, Oudeleeuwenrui 29, 2000 Antwerpen

 

Toegankelijkheidsinformatie:

  • Rolstoeltoegankelijke locatie, ook het MAS en Red Star Line Museum.
  • Tolk Vlaamse Gebarentaal mogelijk op aanvraag.
  • Assistentie van en naar het station mogelijk op aanvraag.
  • Er is wifi aanwezig voor wie de eigen laptop of tablet wil gebruiken

Wil je assistentie aanvragen of heb je verdere vragen over toegankelijkheid? Stuur dan een mail naar info@creatiefschrijven.be?<mailto:info@creatiefschrijven.be>.

 

Georganiseerd door KVG.