Selecteer een pagina

 

Omdat ook voor blinden en slechtzienden een museumbezoek een mooie ervaring kan zijn, vindt in het najaar een serie bijeenkomsten plaats onder de noemer ‘Tastbare Historie’ in het Palthe Huis.

 

Oldenzaal – Tastbare Historie valt binnen CulTuurlijk, de week van de verbinding waarin diverse activiteiten worden gehouden op het snijvlak van cultuur en het sociale domein.

 

Tastbare Historie is een serie van vier bijeenkomsten waarin de deelnemers de geschiedenis van Oldenzaal gaan voelen én beleven. Museumdocenten van het museum nemen ze achtereenvolgens mee in de Bronstijd, Middeleeuwen, Tachtigjarige Oorlog en de achttiende eeuw. De vrijwilligers vertellen het verhaal van die periode en voorwerpen uit de collectie brengen de deelnemers letterlijk in contact met de geschiedenis.

 

Alle voorwerpen mogen natuurlijk aangeraakt worden. Naast de voorwerpen worden ook geur en muziek ingezet om de beleving te vergroten.

 

De vier bijeenkomsten vinden plaats op 28 september en 5, 12 en 19 oktober van 15.00 tot 16.30 uur.

 

Aanmelden kan bij Museum het Palthe Huis via info@palthehuis.nl of via +31 541 513482. Vanwege CulTuurlijk zijn er geen kosten aan verbonden.

 

Bron: