Selecteer een pagina

Op Hoop van Zegen – met audiodescriptie via Komt het Zien! THUIS

https://youtu.be/z8dTLf8xdTM

 

OP HOOP VAN ZEGEN (audiodescriptieversie) – Komt het Zien! THUIS

 

Met een visuele beperking naar het theater, festival of evenement? Dat kan! Komt het Zien! maakt theaterbeleving mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Dankzij de live audiodescriptie en speciale meet & feel inleiding zorgt Kom het Zien! er voor dat deze doelgroep alles kan volgen in een theaterzaal. Via een koptelefoon hoort de bezoeker de beschrijving van de blindentolken en mist men niets. Zo is theater leuk voor iedereen, óók als iemand minder of niets ziet.

 

Nu er diverse voorstellingen online staan of hebben gestaan biedt Komt het Zien! een online variant aan, voorzien van audiodescriptie.

Ze doen dat als ‘Komt het Zien! THUIS’. Voorstellingen die ze eerder in het theater hebben getolkt of die nu in de agenda stonden en zijn vervallen, maken ze zo toegankelijk voor alle blinden en slechtzienden thuis.

Op Hoop van Zegen werd eerder getolkt op donderdag 2 mei 2019 in Harderwijk. Nu wordt het ook tijdelijk en exclusief online aangeboden aan de blinden en slechtzienden.

Deze musical-versie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren, ontroerend met prachtige muziek en aangrijpende spelscènes.

 

Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Kniertje voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

 

Met Bill van Dijk als Reder Bos, Mariska van Kolck als Kniertje en Joke de Kruijf, Rolf Koster, Gijs Stallinga, Linda Verstraten, Robin Smits, Bernice Havenaar en Melissa Groeneveld.

 

Op Hoop van Zegen was in 2019 te beleven in de Nederlandse theaters en werd toen door Komt het Zien! voorzien van live audiodescriptie.

 

De voorstelling duurt 2 uur en begint met een beknopte introductie. Wil je de introductie overslaan? Ga dan gelijk naar 4:30 minuten. Wil je een uitgebreidere introductie? Klik hier.

 

Blindentolk van Komt het Zien! is Angelique van Lieshout.

 

Wanneer je naar het videovenster navigeert dan vind je links onderin de start/play knop. Navigeer je vanaf dat punt naar rechts dan zie je daar nog 2 knoppen staan. De laatste knop is de fullscreen knop. Hiermee vergroot je het beeld zo groot als je beeldscherm.

https://youtu.be/z8dTLf8xdTM