Selecteer een pagina

 

In Gent is de tentoonstelling ‘Van Eyck, een optische revolutie’ gestart.

Het MSK heeft, in samenwerking met oa Inter, heel veel aandacht gehad voor de toegankelijkheid voor personen met een beperking.

Ook voor de doelgroep van blinden en slechtzienden zijn er voorzieningen:

 

Zaalteksten

De zaalteksten en de aangepaste audioteksten worden digitaal aangeboden. Vraag de uitgeschreven teksten aan via nora.dewit@stad.gent.

Daarnaast kan je voor een optimale beleving de museumgids met tactiele tekeningen uitlenen aan de infobalie in de eerste tentoonstellingszaal. Reservatie op voorhand is niet nodig.

Rondleidingen

Op 14+02-20, 9:50 en op maandag 27-04-20 om 15:10 zijn er rondleidingen met verbale beschrijving. Meer info en Reserveren via nora.dewit@stad.gent

 

Beeldenfluisteraars

Heb je zelf geen begeleider? Indien je wenst, kan je ook een beeldenfluisteraar aanvragen. Deze Inter-vrijwilliger kreeg een opleiding en kan je gratis begeleiden bij je tentoonstellingsbezoek en de nodige descriptieve uitleg geven bij de kunstwerken. Reserveren kan via nora.dewit@stad.gent.

 

Assistentiehonden

Hoewel assistentiehonden toegelaten zijn, wordt aangeraden door de verwachte drukte en grote hoeveelheid bezoekers om zonder hond de tentoonstelling te bezoeken.

 

Info: Thomas Desmet

 

T 0032 50 96 02 61 – M 0032 471 31 42 83

thomas..desmet@inter.vlaanderen