Selecteer een pagina

 

10 topstukken on tour voor Nederlandontworpen dankzij de bankGiro Loterij heeft het karakter van een pop-up tentoonstelling. De werken zijn telkens 3 weken in 6 deelnemende musea. Momenteel is deze pop-up expositie tot en met 28 januari te bezichtigen bij het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Zij vroegn ons een replica te maken van Vierkante Man van Karel Appel. Deze voelbare Taktila™ reproduktie van dit schilderij staatbij het originele werk, zodat mensen met een visuele beperking op hun manier kleur en vorm van deze Appel kunnen zien. Deze replica is overigens ook bijzonder als je wel kan zien!

 

Daarna reist de expositie door naar het Kröller-Müller Museum in Otterloo. De toer eindigt op 25 maart 2018 in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Waarna de Taktila™ replica bij het originele werk in het Rijksmuseum belandt.

Taktila™ in het museum – Bekijk een Karel Appel met je handen!
Tien topstukken on tour: voor Nederland verworven dankzij de BankGiro Loterij heeft het karakter van een pop-up tentoonstelling; de werken zijn telkens drie weken te zien in zes deelnemende musea. Momenteel is deze pop-up expositie tot en met 28 januari te bezichtigen bij het Van Abbemuseum in Eindhoven. Zij vroegen ons een replica te maken van De vierkante man van Karel Appel. Deze voelbare Taktila™ reproductie van dit schilderij staat bij het originele werk, zodat mensen met een visuele beperking op hun manier kleur en vorm van deze Appel kunnen zien. Deze replica is overigens ook bijzonder als je wel kunt zien! Daarna reist de expositie door naar het Kröller-Müller Museum in Otterloo. De tour eindigt 25 maart 2018 in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Waarna de Taktila™ replica bij het originele werk in het Rijksmuseum belandt.
Bron: www.taktila.com

Bron: www.taktila.com