Selecteer een pagina

 

Schrijven is de ontsnappingsroute, de plek waar het altijd wat lichter is, het gat in de haag en zoveel meer. Zo ervaart Kathleen Boogmans (Josien Kee) deze woordkunst. Ze heeft nog maar een klein gezichtsvermogen. Het zijn vaak zwakheden die ons inspireren en ons drijven te schrijven. Zo kweken we al schrijvende een nieuwe manier van kijken. Wat ooit in je schemerde laat Kathleen tijdens deze schrijfexcursie schitteren.Samen met Kathleen kan je op weg gaan om het verhaal dat al altijd in je zat eindelijk op papier te zetten.

Dankzij schrijven kunnen we woorden geven aan ervaringen en fantasie, ons denken en willen, belevenissen en waarnemingen. Elke cursist mag dit op zijn eigen manier doen. Met een stukje poëzie, een column, een cursiefje of een sprookje. Maar ook een kortverhaal kan, of die ene brief schrijven, een originele kerstwens sturen of een boodschap in een fles de wereld in zenden ,..

Er zal niet louter theoretisch les gegeven worden. In elke workshop zal er met zintuiglijke prikkels gespeeld worden en zullen er creatieve technieken aan bod komen om jou aan het woord te laten.

 

Leven van A tot Z

Soms moeten we gaan

Voor wat met geen pen te beschrijven is

Het verleden dichten

De toekomst doen rijmen

Laat ons een onbeschreven blad nemen

Beginnen met een hoofdletter

Samen zinnen verzetten

En weer helemaal op verhaal komen

Vandaag woord houden

Kom, laten we gaan

Wie Kathleen Boogmans (www.josienkee.be)

Praktisch

Wanneer maandag 5,12,19,26 november en 3 en 10 december 2018 van 13.30u tot 16.30u
Waar vergaderlokaal 2 GC ’t Blikveld, Mechelen

€ 60

Max. 12 deelnemers

 

Inschrijven: 015 50 28 70

Of via www.blikveld.be