Selecteer een pagina

ik met het beeldOnlangs werd ik gecontacteerd door de International School of Amsterdam (ISA) met de vraag of ze een sculptuur van me konden kopen. Ze kozen ‘Vogel’ een beeld uit speksteen dat ik vorige zomer maakte. We werden uitgenodigd op een herdenkingsmoment van Harold van der Voort, waar het beeld ingehuldigd werd.

Harold en zijn geleidehond waren zeer graag geziene gasten in de school. Twintig jaar lang inspireerde hij kinderen en leraren door zijn openhartige uitleg over zijn leven en zijn ervaring met blind zijn. Hij toonde hen hoe je op een positieve manier moet omgaan met de tegenslagen in je leven. Zoeken naar mogelijkheden en hulpmiddelen. Focussen op wat je wel kan, en niet vastzitten in wat er niet (meer) gaat. Hij was altijd positief en vrolijk.

Bij het nieuws van zijn overlijden vorige zomer, was iedereen dan ook zeer aangedaan.

beeld vogel in speksteenEr werd een gepaste manier gezocht om Harold te herdenken.

Via mijn website www.KunstZonderZien.be kwamen ze bij mij terecht.

Nu prijkt mijn beeld ‘Vogel’ in de bibliotheek van de school. Het is voor mij een hele eer dat ‘Vogel’ de herinnering aan deze inspirerende man levend mag houden.

“De vogel toont ons hoe Harold van ons weg gevlogen is.” – citaat van een jongetje uit de klas.