Selecteer een pagina

 

In de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende loopt momenteel de tentoonstelling ‘Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool’. Naast de vele prachtige schilderijen, tekeningen en foto’s zetten we ook volop in op beleving en toegankelijkheid.

 

Een onderdeel daarvan is onze voel- en luistertechnologie voor mensen met een visuele beperking. In samenwerking met UD Projects/PictureLive hebben we een aantal kunstwerken geselecteerd waardoor via audiodescriptie, voellijnen en -rasters kunstwerken kunnen worden beleefd.

PictureLive zet visuele informatie om in een voelbare en hoorbare vorm. Zo wordt een figuur, tekening, afbeelding, schilderij, grafiek, foto, … ook toegankelijk en begrijpbaar voor wie het niet kan zien. Op de afbeelding wordt in een transparante materie reliëf aangebracht. Voellijnen komen bovenop de omtrek van een figuur, voelrasters vullen vlakken op.

 

Daarnaast stuurt een chip een signaal naar je smartphone waarop een geluidsfragment start met een beschrijving van wat je voelt. Het gelijktijdig voelen en luisteren maakt het voor iemand met een visuele beperking mogelijk om zich te visualiseren wat er te zien is.

 

Via deze YouTube link maakten we een promotiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=rNHb78i4yII

 

Alle info en tickets via  www.oostende.be/permeke

Meer info:

Gaike Gavart

Communicatieverantwoordelijke

Dienst Cultuur, Oostende

_________