Selecteer een pagina

 

De laatste dagen voor de opening van de tentoonstelling waren hectisch. Alle kunstwerken moesten in Brussel raken en een plekje krijgen. Normaal zorgen de kunstenaars van Artificium voor hun eigen transport. Blinde mensen kunnen echter geen auto rijden, Theo en Marina hebben het Vlaamse land afgereisd om al de kunstwerken in Brussel te krijgen.

 

In het Bouwdewijngebouw kregen we de inkomhal voor de balie, de hal achter de balie, en de 3 gangen naar de verschillende torens.

 

Elk kunstwerk heeft hier een mooi plekje gekregen. De kunstenaars van artificium werken meestal op zicht, zij hebben nu hun best gedaan om voelbare kunst te maken. Er staat een heel diner, uit keien, schilderijen met voelbare elementen,beelden van verschillende materialen, … Een heel diverse tentoonstelling.

 

De receptie was heel gezellig, kunstenaars, ambtenaren en geïnteresseerden vonden elkaar bij een glas en een hap. De sprekers waren Alona Lyubayeva, van de dienst Diversiteitsbeleid,Theo Derboven namens Artificium vzw, en ikzelf, van Kunst zonder Zien. Voor mij was het een beetje thuiskomen, ik heb 15 jaar in dit gebouw gewerkt, in een vorig leven …

 

De dienst diversiteitsbeleid had al veel reacties gekregen op de tentoonstelling, voordat deze

officieel geopend was, hopelijk  blijven de reacties komen.