Selecteer een pagina

Alexander Van Tournhout, Contre Jour

Zaterdag 13 november om 20u in theaterzaal Vooruit, met audiodescriptie.

Wanneer ze zich op een zandvlakte verplaatsen, laten mensen en dieren sporen na. Met hun voet- of pootafdrukken ‘beschrijven’ ze de ondergrond en herinneren ons aan de oorspronkelijke betekenis van het woord choreografie: schrijven met bewegingen. ‘Contre-jour’, de nieuwste voorstelling van not standing, het gezelschap van Alexander Vantournhout, speelt zich af op zo’n zandvlakte. Belgische première!

Vijf vrouwelijke performers wandelen, verplaatsen zich en creëren verschillende soorten ‘in-drukken’. Die wissen ze steeds weer uit. Om plaats te maken voor nieuwe tekens, een nieuwe choreografie. Maar ook om te kunnen verdwijnen, want sporen achterlaten kan gevaarlijk zijn… Als in een film trekken de vijf lichamen voorbij, doorheen het desolate landschap. Ze helpen elkaar als groep door collectieve bewegingen, maar evengoed door ruimte te geven aan solo’s en duetten. In dans én in live zang.

Vooruit biedt een audiodescriptie + voeltoer + inleiding aan voor deze dansvoorstelling.

Reserveren of vragen stellen kan via tine@vooruit.be, 0486 930 037.

Mein Gent

Zondag 23 januari om 15u

Met ‘Mein Gent’ brengen regisseurs Frank Van Laecke en Alain Platel een eerbetoon aan Gent, de stad waarin ze geboren en getogen zijn. Op scène staat een cast met een grote reputatie: Pascale Platel, Ineke Nijssen en Gorges Ocloo. Zij krijgen het gezelschap van een honderdkoppige groep Gentenaars. Amateurs en professionals spelen in de première van ‘Mein Gent’ zij aan zij.

In ‘Mein Gent’ staat de Gentenaar centraal. De Gentenaar in al zijn specificiteit, diversiteit, graden en hoedanigheden. De groep van spelers brengt je naar het Gent van gisteren, van vandaag en van morgen. Of naar het leven van gisteren, vandaag en morgen. ‘Mein Gent’ is speels, grappig, hilarisch, grillig, bizar, ontroerend, scherp, schrijnend maar bovenal hartverwarmend. Een voorstelling die zich ontvouwt als een opera – of wat, voor de makers, opera vandaag kan zijn.

Vooruit biedt een audiodescriptie+ inleiding aan voor deze muziektheatervoorstelling.

Reserveren of vragen stellen kan via tine@vooruit.be of gsm 0486 930 037