Selecteer een pagina

Mensen met een beperking hebben vaak een uniek en boeiend verhaal te vertellen.

 

Het doel van de workshops is om verteltechnieken aan te leren op een speelse manier, zodat je jou verhalen in een vorm kan gieten. We gaan dieper in op hoe je op een verhaal komt en waar en hoe je inspiratie opdoet. Hoe je als blinde of slechtziende tewerk gaat om beelden, klanken en gevoelens als bron van inspiratie aan te wenden. Hoe je een verhaalstructuur definieert en hoe je deze toepast. En nog veel meer.
Ervaring of voorkennis zijn niet nodig.

 

Op 3 december 2020, de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking, vertelde Kathleen Boogmans jullie tijdens een webinar over het project “Intuïtief schrijven voor mensen met een visuele beperking”.  Dit project, dat ondersteund wordt door de Stad Mechelen / Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Beperking, gaat van start in het voorjaar van 2021.

 

In mei geeftKathleen drie schrijfworkshops voor blinden en slechtzienden.  Deze zullen door de omstandigheden online moeten plaatsvinden.  Maar wees gerust, ook daarin heeft zij intussen al heel wat ervaring.

 

De online workshops zullen doorgaan via Teams op dinsdag namiddagen 4 mei, 11 mei en 18 mei, telkens van 14 tot 16 u.  Deelname is gratis dankzij de steun van de Stad Mechelen / Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Beperking.

 

Als je graag deelneemt, stuur dan een mailtje.  Dan ontvangen jullie een link met de uitnodiging.  Geef bij de inschrijving ook even je mobiele telefoonnummer mee, Ze maakt voor de gelegenheid een whatsappgroepje aan zodat we heel gemakkelijk kunnen delen.

 

In het najaar krijgen we de mogelijkheid om te tonen wat we schreven.  Maar daarover later meer.  Het decor is in ieder geval veelbelovend, dat staat vast.

 

Graag inschrijven  op uiterlijk 25 april.

kathleen.boogmans@telenet.be

T: 015 69 04 61

 

Wie is Kathleen Boogmans?

Kathleen is schrijfster en bijna volledig blind. Samen met Koen Govaert  runt ze Ommezien, een bedrijf van hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking.

Zij heeft een jaranlange ervaring met schrijven en les geven Schrijven is de ultieme manier om een nieuwe wereld te scheppen. Het enige dat je nodig hebt, is zin om te schrijven, je hebt geen voorkennis nodig.

www.josienkee.be www.ommezien.be

 

Hoogstraat 19

2800 Mechelen

www.ommezien.be