Selecteer een pagina

 

Van 8 tot 13 oktober toert Zicht op Cultuur- Slechtzienden en Blinden Platform Vlaanderen door het land met ‘Cinema Tournee: kijken met je oren’. Onze bus wordt omgetoverd tot filmzaal en iedereen is er welkom om samen film met audiodescriptie te beleven.

 

Met deze ervaring willen we mensen met een visuele beperking laten ondervinden dat ook zij volop van een film kunnen genieten.

 

Ook mensen die zien, zijn welkom. Ze kunnen er hun zintuiglijke grenzen verleggen of hun minder goed ziende omgeving door deze manier van kijken gidsen. We kregen voor dit project de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en de onderstaande steden.

We nodigen je dus van harte uit om onze bus een bezoekje te brengen of er zelfs een volledige film met audiodescriptie te bekijken, helemaal gratis!

 

Dit zijn de data en plaatsen waar onze bus halt houdt, telkens van 11u tot 17u:

 8 oktober Brugge (Het Zand, kant van het concertgebouw) met o.a. om 14u de film ‘Le Ciel Flamand’.

 9 oktober Brussel (Sint-Katelijneplein, voor de ingang van de kerk) met o.a. om 14u de film ‘Rosie en Moussa’.

 10 oktober Gent (Korenmarkt, voor Sint-Niklaaskerk) met o.a. om 14u de film ‘Belgica’.

 11 oktober Leuven (Martelarenplein, overkant van het station, ter hoogte van het Depot op nummer 12) met o.a. om 14u de film ‘Everybody Happy’.

 12 oktober Hasselt (Kolonel Dusartplein, op de markt ter hoogte van het glazen parkeergebouw) met o.a. om 14u de film ‘Sprakeloos’.

 13 oktober Antwerpen (Groenplaats, tussen het standbeeld en de kiosk) met o.a. om 14u de film ‘Vele Hemels boven de Zevende’.

 

En natuurlijk zijn ook helpende handen heel erg welkom! Meedraaien als vrijwilliger kan je doen door deze actie bekend te maken in je omgeving of door mee te helpen in één (of meerdere) van onze standplaatsen, bezoekers te begeleiden van en op de bus, mensen aan te spreken om een kijkje te komen nemen, te getuigen over audiodescriptie in je leven,… Help je graag mee? Geef een seintje aan charlotte@zoc-sbpv.be.

We kijken er alvast naar uit om je daar te ontmoeten! Deel deze uitnodiging gerust met vrienden, collega’s,…

Groetjes van Ria, Charlotte, Nick en Evelien,

van Zicht op Cultuur-Slechtzienden en Blinden Platform Vlaanderen.