Selecteer een pagina

Het Kasteel van Gaasbeek heeft ook dit jaar een aanbod voor blinden en slechtzienden.

 

Blinden en slechtzienden die het kasteel graag op individuele basis willen bezoeken, kunnen gratis unieke TwinVision-kaarten uitlenen. Deze contrastrijke reliëftekeningen met grote letters, braille en kleur helpen onze bezoekers zich in het park, de binnentuin en het kasteel te oriënteren. De voelbare reliëfweergave met kleurrijke onderliggende kaart zorgt ervoor dat zowel blinden en slechtzienden als zienden hun weg vinden. Een audiotour begeleidt het bezoek in het kasteel of aan de tentoonstelling.

 

Daarnaast biedt het kasteel rondleidingen aan voor blinden en slechtzienden. Een tastbare rondleiding zorgt voor een onvergetelijke ervaring, omdat uitzonderlijk allerlei objecten aangeraakt mogen worden. Deze rondleiding werd getest en goedgekeurd door VeBeS, de vereniging van Blinden en Slechtzienden.

 

Tentoonstelling

Het kasteel opent op 1 april met de tentoonstelling ‘Thomas Lerooy & Félicien Rops / Vanity Fair’. 2018 staat in het Kasteel van Gaasbeek in het teken van het thema ‘vanitas’. De expo Vanity Fair brengt een dialoog tussen Thomas Lerooy (°1981) en Félicien Rops (1833-1898), twee kunstenaars die een bijzondere affiniteit met elkaar vertonen. Thomas Lerooy stapt met verve in de voetstappen van zijn illustere voorganger. Net als Rops deed tijdens de tweede helft van de negentiende eeuw, doorprikt Lerooy anderhalve eeuw later de schone schijn. Verval en wedergeboorte hangen aan hetzelfde zijden draadje.

Meer informatie omtrent het aanbod vindt u op www.kasteelvangaasbeek.be

joke.beyl@cjsm.vlaanderen.be