Selecteer een pagina

Voor de 19e keer vindt deze zomer in Den Haag de jaarlijkse beeldententoonstelling op het Lange Voorhout plaats, georganiseerd door museum Beelden aan Zee. Ook dit jaar worden er weer rondleidingen speciaal voor blinden en slechtzienden  georganiseerd. Hierbij kunnen zoveel mogelijk beelden worden aangeraakt. Inclusief een gezamenlijke inleiding en eventuele  nabespreking duurt de rondleiding ongeveer 2 uur. U bent van harte welkom!

Deze speciale rondleiding vindt plaats op 20 augustus 2016 om 14.00 uur.

Over de beeldententoonstelling

Het thema van dit jaar is Brasil, Beleza?!, hedendaagse Braziliaanse kunst. Rondleidingen.net organiseert deze rondleiding speciaal voor blinden en slechtzienden. Er wordt in kleine groepjes rondgelopen, waardoor er volop gelegenheid is voor het aanraken van de beelden.

Rondleidingen.net organiseert deze rondleiding  speciaal voor blinden en slechtzienden. Er wordt in kleine groepjes rondgelopen, waardoor er volop gelegenheid is voor het  aanraken van de beelden. Getoond worden ditmaal beelden en installaties van vooraanstaande Braziliaanse kunstenaars. De Olympische Zomerspelen in  Rio de Janeiro vormen de aanleiding hiervoor. Een aantal van de kunstenaars heeft speciaal voor deze tentoonstelling nieuw  werk gemaakt. De beelden zijn gemaakt van verschillende materialen waaronder hout, staal, textiel, steen, beton en zelfs planten.  Alles mag worden aangeraakt. In sommige werken mag zelfs gelegen en gezeten worden. De informatie over de kunstenaars en  de toelichting op de werken zullen de beelden nog meer doen spreken.

Wijze van aanmelden: Stuur een e-mail (graag uiterlijk drie dagen vóór de  rondleiding) en meld met hoeveel mensen u komt. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider.

Overige gegevens

Startpunt: Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag

Deelnamekosten: 5 euro per persoon

Meer info:  www.rondleidingen.net

 

Artikel van passendlezen.nl