Selecteer een pagina

Van Rodin tot Bourgeois: sculptuur in de twintigste eeuw

 

Gemeentemuseum Den Haag

 

Deze tentoonstelling loopt nog tot 22 januari 2017.

 

Een tentoonstelling met aandacht voor beeldhouwwerken zie je niet vaak, een zo’n volledig overzicht van de ontwikkeling van de westerse beeldhouwkunst van 1880 tot 1960 is echt uniek. De grote namen staan naast elkaar: rodin, Brancusi, Giacometti, judd, Arp,… .

De spinnen van Louise Bourgeois staan wat apart. Kirchner  is bekend als schilder, hier staat echter een houten scultuur van hem.

 

Enkele dagen voor ons bezoek hadden we contact opgenomen met het museum met de vraag of ik kunstwerken zou mogen betasten of wat er voorzien is voor blinden en slechtzienden. Dit was de reactie:

“Ik heb contact gehad met het hoofd Collecties en helaas is het niet mogelijk om zonder zijn begeleiding de beelden te voelen. Hij is helaas ook niet aanwezig als jullie er zijn. Wel is het dus mogelijk om een aparte afspraak te maken, want we zijn ons bewust van deze situatie.

Om deze reden hebben wij ook een filmpje gemaakt waarin een cabaretier die zelf blind is, de beelden te laten voelen en over te praten.

De film kunt u hier vinden”

http://www.gemeentemuseum.nl/tentoonstellingen/van-rodin-tot-bourgeois-sculptuur-in-de-20ste-eeuw

 

Wel ironisch, dat je kan zien hoe een andere blinde persoon mag wat je zelf zo graag had willen doen.

 

Op de website van het museum staat nergens dat je een begeleider van het museum vooraf kan aanvragen, aleen dat je met je rolstoel binnen kan. Hoe kan je dit dan weten?Dit wordt niet op de site vermeld, omdat men  “niet voldoende personeel heeft om dit structureel aan te bieden”.

Wil je je bezoek aan deze tentoonstelling een succes maken mail dan tijdig naar: Educatie@gemeentemuseum.nlHopelijk kan iemand van het Gemeentemuseum jou de tentoonstelling tonen.

 

Het museum is makkelijk bereikbaar met de tram vanuit station Den Haag HS.