Selecteer een pagina

Blindelings naar de Bib / Lezing

Met ondersteuning van regelmatige bezoekers

 

Blindebib is een pilootproject van twee studenten Bibliotheekmedewerker. Doel is  omregelmatige bezoekers van literaire activiteiten in te schakelen om een blinde of slechtziende te ondersteunen voor, na en tijdens een literair evenement. Dit om de drempel te verlagen enerzijds en sociaal contact aan te moedigen anderzijds.

 

Het idee is een groep van begeleiders te creëren waaruit geput kan worden naargelang behoefde. Regelmatige bezoekers van lezingen, gesprekken en presentaties rond literatuur kunnen zich vrijwillig aanbieden en worden dan gekoppeld aan een blinde of slechtziende die een begeleidingsvraag heeft voor een specifieke culturele activiteit.

Het gaat om te beginnen om het aanbod van Letterenhuis en Bibliotheek Permeke, met later mogelijke uitbreiding.
De eerste keer ‘Blindelings naar’ zal gekoppeld zijn aan de reeks ‘Gesprekken op zondag – Escaut! Escaut!’, meer specifiek het gesprek over Georges Eekhoud op zondag 20 november. Hierbij een link naar de pagina van het Letterenhuis met audio –ondersteuning:
http://www.letterenhuis.be/Museum_Letterenhuis_NL/LetterenhuisNL/LetterenhuisNL-Activiteiten/LetterenhuisNL-Activiteiten-Evenementen-NL/2016/Gesprek-over-Georges-Eekhoud.html

Wij voorzien voor de lezing een kennismakingsmoment en na afloop een reflectiemoment om de ervaringen van de deelnemers te peilen. Uiteraard bij een koffie en koekje. Dit maakt dat de activiteit zal beginnen rond 13u en ten laatste eindigen om 17u.

 

Hebt u interesse om u zelf beschikbaar te stellen om een slechtziende de kans te geven van het aanbod te genieten? Of bent u een blinde of slechtziende die wel interesse heeft in culturele en literaire activiteiten en dat graag eens zou meedoen met een geregelde bezoeker?

 

Stuur gerust een mailtje om meer info:

 

Mandatje78@gmail.com